Κεντρικές Ομιλίες

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 19:00 – Θέατρο Σχολής Μωραΐτη

Ομιλητές:

Γιώργος Αλεξανδράτος (’91), Πρόεδρος ΔΣ ΣΑΣΜ
Σπούδασε Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων στο University of Plymouth και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University of Cardiff, ειδικευόμενος σε θέματα διαχείρισης κρίσεως στις ναυτιλιακές αγορές. Από το 1999 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της ναυτιλίας κατέχοντας μαζί με την αδερφή του Κατερινα (‘95) τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην οικογενειακή επιχείρηση. Συμμετέχει με θεσμικές θέσεις σε φορείς, που σχετίζονται άμεσα με τη ναυτιλία. Είναι Πρόεδρος στο μεγαλύτερο ελληνικό ναυτασφαλιστικό οργανισμό, το Hellenic Hull Mutual, που ήρθε προσφάτως σε συνεργασία με τον αμερικανικό ναυτασφαλιστικό οργανισμό. Είναι Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, Αντιπρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης του Πειραιά, μέλος Δ.Σ. στο Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «συνένωσης», η οποία συμβάλλει στο φιλανθρωπικό της έργο. Επίσης, είναι μέλος της ολιγομελούς Επιτροπής που σύστασε το πρώτο ελληνικό ναυτιλιακό cluster στην Ελλάδα, με τίτλο “Hellas Maritime Cluster”. Ένα από τα μεγάλα του χόμπυ τα τελευταία χρόνια είναι ο ΣΑΣΜ, κατέχοντας, με τη στήριξη και τη συνεργασία των συναποφοίτων του, τη θέση του Προέδρου από το 2016. Πιστεύει οτι οι Έλληνες μπορούν να πάνε μπροστά φτάνει να είναι μορφωμένοι, ενωμένοι και να τους αφήνουν…

Μόνος σου πας γρήγορα, μαζί με πολλούς πας μακριά.
Η σημασία του networking και του cluster.


Γιάννης Μώραλης (’86), Δήμαρχος Πειραιά
Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά. Είναι γιος του αείμνηστου Βουλευτή και Υφυπουργού Πέτρου Μώραλη. Πάντα είχε ενδιαφέρον για τα κοινά και την πολιτική, χωρίς όμως να έχει ενταχθεί ενεργά σε κάποιο πολιτικό κόμμα. Εργάζεται από 22 ετών. Τα τελευταία 20 χρόνια δραστηριοποιείται στον Πειραιά τόσο ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του αθλητικού Marketing και της επικοινωνίας, όσο και ως στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχοντας αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης. Το 2011 ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ και το 2012 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Super League. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξέλεγη δήμαρχος Πειραιά.
 & Πέτρος Κόκκαλης (’87), Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας / Συντονιστής Διεύθυνσης Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά
Σπούδασε Ιστορία στο Hampshire College της Μασαχουσέτης. Το 2001 μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αμερική όπου και συνέχισε τις σπουδές του στο Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard, με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστήμιου Hampshire, καθώς και μέλος του «Συμβουλίου Αποφοίτων για την Ακαδημαϊκή Αριστεία» του Πρύτανη του Kennedy School του Πανεπιστημίου Harvard. Εργάστηκε στον Ολυμπιακό, αρχικά από τη θέση του Διευθυντή Μάρκετινγκ (1994-1996) και εν συνεχεία του Γενικού Διευθυντή (1996-2006), ενώ από το 2000 έως το 2001 κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Θρύλος ΑΕ. Σήμερα διατελεί Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας στον Δήμο Πειραιά και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη, που έχει στόχο την προώθηση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ευημερίας στην Νοτιο-ανατολική Ευρώπη. Είναι επίσης μέλος Δ.Σ του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Athens Information Technology, που δραστηριοποιείται στις νέες τεχνολογίες και την ακαδημαϊκή έρευνα και Πρόεδρος του Athens Tech, το οποίο δραστηριοποιείται στην τεχνολογία, την καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Τέλος, είναι συνιδρυτής και Γενικός Γραμματέας της Οργανώσης ΓΗ, που προσφέρει μη τυπική εκπαίδευση για την βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και της Aephoria, ενός εκκολαπτηρίου βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη


Ζήσιμος Δανηλάτος (’89), Διευθυντής Ανάπτυξης LAMDA Development SA
Είναι στέλεχος στη LAMDA Development από το 2002 όπου, μετά από θητεία στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Εξωτερικού σαν project leader των επενδύσεων της εταιρείας στο εξωτερικό, κατέχει σήμερα τη θέση του Διευθυντή του τμήματος. Προηγουμένως διετέλεσε Project Manager στο Λονδίνο στην εταιρεία Ove Arup & Partners International Ltd. και στην Ελλάδα μεταξύ άλλων στις εταιρείες ΔΕΠΑ Α.Ε. και Conetal Ε.Π.Ε. Είναι Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατέχοντας και M.B.A. από το City University Business School.

H Ανάπλαση του Ελληνικού


Χορηγοί

 

Υποστηρικτές