Έκθεση Έργου

Δέσποινα Βουτέρη ('03)
Διπλωματούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Αποφοίτησε το 2003 από τη Σχολή Μωραΐτη. Έλαβε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 2010. Έχει εργαστεί ως μαθητευόμενη στο γραφείο του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Δεκαβάλλα (2005-2009) και στο γραφείο «ECDM» στο Παρίσι (2008) στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus Placements. Από το 2010 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι ιδρυτικό μέλος της αρχιτεκτονικής ομάδας 4κ η οποία στεγάζεται από το 2013 στεγάζεται στον χώρο όπου εδραζόταν το αρχιτεκτονικό γραφείο του Κ. Δεκαβάλλα. Το έργο του γραφείου περιλαμβάνει μελέτες και υλοποιημένες προτάσεις εμπορικών χώρων, κατοικιών, ανακαίνισης διαμερισμάτων, καθώς και συμμετοχές σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Το 2016 οι αρχιτέκτονες 4κ διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αρχιτεκτονικό τριήμερο Arch Points. Το Arch Points αποτελεί μία πρωτοβουλία για την προβολή της δραστηριότητας των νέων αρχιτεκτόνων στην Αθήνα.


Έλενα Γιάνπαπα ('05)
Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια έκανε Master στο Urban Design στο Columbia University στη Νέα Υόρκη.

Μετά τις σπουδές της, εργάστηκε για έναν χρόνο στην Νέα Υόρκη, όπου δούλεψε σε μεγάλα project με ιδιαίτερη έμφαση στην διαχείριση παράκτιων μετώπων και τον σχεδιασμό για την κλιματική αλλαγή, αλλά και σαν έκτακτη λέκτορας στο μεταπτυχιακό του Columbia University και στη σχολή Αρχιτεκτονικής του Pratt Institute.
Το 2014 συμμετείχε στην Biennale Αρχιτεκτονικής στη Βενετία, με project που παρουσιάστηκε στο Κορεάτικο Περίπτερο, που πήρε το πρώτο βραβείο της έκθεσης.
Από το 2015 δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, δουλεύοντας σε ερευνητικά προγράμματα και μελέτες σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με βασικούς άξονες σχεδιασμού την βιωσιμότητα, την βιώσιμη κινητικότητα και την αειφορία. Παράλληλα συνεχίζει το διδακτικό της έργο, κάνοντας διαλέξεις στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, ενώ συνεργάζεται και με το γραφείο DS-tma, σχεδιάζοντας υψηλής αισθητικής Tailor-Made κτήρια, με έμφαση σε έργα εξοχικών κατοικιών και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

Επικοινωνία:

τηλέφωνο: 6946239708
e-mail: elena.gianpapa@gmail.com
www: www.elenagianpapa.com


Αλεξάνδρα Διαμαντή ('05)
Δημιουργική, επικοινωνιακή και με πολύ καλή αίσθηση της Αισθητικής. Η Αλεξάνδρα Διαμαντή σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Αγγλία και ειδικεύτηκε στο Advanced Architectural Design. Μέσα από αυτο το ταξίδι σπουδών, ανέπτυξε μεγαλύτερη κατανόηση ως προς τον σχεδιασμό, τη δόμηση αλλά και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος εξελίσσοντας τις δεξιότητες της στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, την απεικόνηση χώρων και τον μοντελισμό. Η αγάπη της για την τέχνη και η αφαιρετική της λογική, την ωθεί στο να αντιλαμβάνεται την αρχιτεκτονική με έναν πιο ρομαντικό και αφηγηματικό τρόπο. Έτσι μέσα από ρεαλιστικούς παράγοντες και την σκληρή πραγματικότητα του τώρα, μας παρουσιάζει μία αρχιτεκτονική με την δική της οπτική.

Επικοινωνία:

τηλέφωνο: 6945542504
e-mail: diamanti.alx@gmail.com
διεύθυνση: Αύρας 4, 145 78, Αθήνα


Βασίλης Ηλιόπουλος ('12)
Ο Βασίλης αποφοίτησε από το IB το 2012. Ολοκλήρωσε το πρώτο του πτυχίο στην Αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου Kent το 2015.

Το 2014 εργάστηκε στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα τελευταία δύο έτη κάνει πρακτική άσκηση στο αρχιτεκτονικό γραφείο Κοκκίνου + Κούρκουλας Αρχιτέκτονες & Συνεργάτες στην Αθήνα. Το πρώτο μισό του 2016 ασχολήθηκε με την Αρχιτεκτονική της Αθήνας σε 23 άρθρα, δημοσιευμένα στο περιοδικό Million Voices.

Από τον Σεπτέμβρη του 2017 θα συνεχίσει τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική σχολή του TU Delft στην Ολλανδία (MArch).

Επικοινωνία:

e-mail: v.iliopoulos@hotmail.com


Δανάη Ιωαννίδη ('04)
Ημερομηνία γέννησης: 5/11/1986
Επάγγελμα: Αρχιτέκτων Μηχανικός, Μέλος ΤΕΕ, Αρ. Μητρώου 131140
Γλώσσες: Αγγλικά (Cambridge Proficiency), Γαλλικά (DELF 1), Ισπανικά

Γεννήθηκα στην Αθήνα και αποφοίτησα από τη Σχολή Μωραΐτη το 2004.
Σπούδασα Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Από το έτος 2011 εργάζομαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας , εκπονώντας μελέτες ως συνεργάτης του γραφείου της αρχιτέκτονος μηχανικού Μαίρης Καβάγια. Έχω συμμετάσχει σε πλήθος μελετών νέων κτιρίων, σε μελέτες αποκατάστασης και αναστήλωσης παραδοσιακών κτιρίων, μελέτες διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων- ανακαινίσεις διαμερισμάτων, καθώς και σε επιβλέψεις.
Οι ενδεικτικότερες μελέτες που έχω αναλάβει παρουσιάζονται παρακάτω:

  • Ανακαίνιση και διαρρύθμιση διαμερίσματος 90 τ.μ. στο Κολωνάκι
  • Διώροφη κατοικία 200 τ.μ. με πισίνα στο Σχοινιά Αττικής
  • νέο κτίριο αθλητικών εγκαταστάσεων 140 τ.μ. με πισίνα στη Φοινικιά Σαντορίνης (με επίβλεψη)
  • Αποκατάσταση προϋφιστάμενης παραδοσιακής οικίας 70 τ.μ. στην Οία Σαντορίνης και μετατροπή σε τουριστικό κατάλυμα (με επίβλεψη)
  • νέο ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων 400 τ.μ. με κοινόχρηστη πισίνα και pool bar στη Χώρα Κύθνου (με επίβλεψη)

Συμμετοχή σε μελέτες του γραφείου της Μαίρης Καβάγια:

  • Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων με υπόγεια και πισίνα, επιφάνειας 4.300 τ.μ.στα «Παληά» Βόλου
  • Νέο ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων Α’ τάξης, επιφάνειας 4000 τ.μ. στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κασσωπαίων Κερκύρας
  • 4 νέες τουριστικές κατοικίες 160 τ.μ. στην Οία Σαντορίνης

Επικοινωνία:

τηλέφωνα: 2106400874, 6974073896
e-mail: danai.ioannidi@gmail.com
διεύθυνση: Λεωφόρος Αλεξάνδρας 146Α, 11471, Αθήνα


Φωτεινή Λήδα Καλαματιανού (΄94)
Η Φωτεινή Λήδα Καλαματιανού αποφοίτησε από την Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 2002. Το 2004, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές επάνω στον βιοκλιματικό σχεδιασμό στην Architectural Association School of Architecture στο Λονδίνο. Η έρευνά της επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ αστικού και θεατρικού χώρου καθώς και στην βελτίωση του αστικού μικροκλίματος. Έχει λάβει μέρος σε δύο συνέδρια με θέμα τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και τον αστικό σχεδιασμό (PLEA 2004│PLEA 2005). Από το 2002 έχει συνεργαστεί με αναγνωρισμένα γραφεία συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και επίβλεψη έργων μεγάλης κλίμακας κατακτώντας μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή και ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων και πολυτελών κατοικιών. Από το 2008 διατηρεί το δικό της αρχιτεκτονικό γραφείο και ασχολείται με το σχεδιασμό επαγγελματικών χώρων και ιδιωτικών κατοικιών.

e-mail: foteini@delignarchitecture.com
www: www.delignarchitecture.com


Αλέξια Καρακάση ('03)
Αρχιτέκτων Μηχανικός.

Απόφοιτος του University of Greenwich London (2008). Μέλος του ΤΕΕ και της ARB, RIBA (Charted Member). Εχει εργαστεί σε διακεκριμένα γραφεία στην Αθηνα και το Λονδινο, doxiadis+, Studio Seilern Architects, με τελευταίο σταθμό τους Claridge Architects, αναλαμβανοντας παράλληλα ιδιωτικά εργα στην Αθηνα και το Λονδινο. Οι μελέτες που εχει λάβει μέρος εχουν παρουσιαστεί εκτενος σε διεθνείς εκθέσεις και εχουν δημοσιευτεί σε αρχιτεκτονικά περιοδικά στην Ελλαδα και το εξωτερικό.


Μαρίνα Καραμαλή ('05)
Η αρχιτέκτων Μαρίνα Καραμαλή αποφοίτησε από τη Bartlett School of Architecture του UCL το 2008. Την ίδια χρονιά, παρακολούθησε μαθήματα κινηματογράφου στο Central St. Martins του Λονδίνου. Εργάστηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο BETAplan όπου ασχολήθηκε με έργα όπως το Costa Navarino, μουσεία και το μετρό της Θεσσαλονίκης. Το 2010 αποφοίτησε με distinction απο το University of Westminster στο Master in Architecture and Digital Media. Δύο χρόνια αργότερα ολοκλήρωσε και το Master in Architecture (RIBA PartII). Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της συνεργάστηκε με το γραφείο RARE Architecture στο Παρίσι όπου δούλεψε για ένα συγκρότημα κατοικιών στο Λονδίνο καθώς και για ένα παραλιακό ξενοδοχείο στη Ταϊλάνδη. Στη συνέχεια συμμετείχε μαζί με το γραφείο Όρφανού – Μαυρίδης’ σε διεθνές διαγωνισμό για την ανάπλαση ενός δημόσιου πάρκου στη περιοχή Λατσιά της Κύπρου. Η πρότασή τους απέσπασε το τέταρτο βραβείο. Το 2013 συμμετείχε στην ομάδα του DS10 από το University of Westminster όπου κατασκέυασαν δύο pavilions στο ‘Burning Man Festival’ την έρημο της Nevada. Από το 2013 είναι μέλος του αρχιτεκτονικού γραφείου Omniview. Έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό αλλά και την κατασκευαστική επίβλεψη μαγαζιών, ξενοδοχείων, κατοικιών και επίπλων. Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα project τους είναι το ONE KLEOMENOUS στην Αθήνα. Παράλληλα, η αρχιτέκτων, δραστηριοποιείται στον τομέα των διαδραστικών και των εφήμερων κατασκευών, με πιο πρόσφατη την παρουσίαση του ‘Cerulean Bloom’ στην βιτρίνα του καταστήματος FLERIA το Κολωνάκι. Έργα της έχουν εκτεθεί στο Μουσείο Μπενάκη αλλά και στο συνέδριο ‘Shape to Fabrication’ στο Λονδίνο.

Επικοινωνία:

e-mail: marina@levante-design.com
www: www.levante-design.com


Χαρίκλεια Καραμαλή ('08)
Η Χαρίκλεια Καραμαλή αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραϊτη το 2008 από το τμήμα International Baccalaureate. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στη σχολή Architectural Association του Λονδίνου και έκανε την πρακτική της στο βραβευμένο από το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων γραφείο RARE Architecture στο Παρίσι. Επιστρέφοντας στο Λονδίνο δούλεψε για το γραφείο του John Pawson, γνωστό για τη μινιμαλιστική αισθητική του και την προσαρμογή κτιρίων πολιτισμικής κληρονομιάς. Πλέον, η Χαρίκλεια είναι προϊστάμενη αρχιτέκτων στο γραφείο RARE Architecture στο Λονδίνο και παράλληλα διδάσκει στο τμήμα Diploma της αρχιτεκτονικής σχολής ΑΑ. Φωτογραφίες της έχουν εκτεθεί στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας και πρόσφατα κείμενό της εκδόθηκε στο βιβλίο Rituals & Walls: The Architecture of Sacred Space. 

Ναταλί Μαρκαντωνάτου ('06)
Αρχιτέκτονας, Σχεδιάστρια, Καλλιτέχνης. Η Ναταλί μετά την αποφοίτηση της από την Σχολή Μωραίτη έζησε στο Λονδίνο για δέκα χρόνια . Έχει πάρει μέρος σε αρκετές εκθέσεις αρχιτεκτονικής και τέχνης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό . Με την ολοκλήρωση του πτυχίου της από την σχολή Architectural Association School of Architecture του Λονδίνου , βραβεύτηκε τον Μάιο του 2016 με έπαινο, από την επιτροπή τεχνικής μελέτης της σχολής της , για την τεχνολογική πολυπλοκότητα και ευφευρετικότητα του συστήματος που δημιούργησε .Το ίδιο project παρουσιάστηκε και δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2016 στα εγκαίνια του περιοδικού Skin Deep Magazine με θέμα ‘’Imagining 2043’’ στο Free World Centre στο Farrington του Λονδίνου.

Κατα την διάρκεια της παραμονής της στο Λονδίνο εργάστηκε 3 χρόνια στο Foster+Partners , δίδαξε σαν εξωτερική βοηθός στο Chelsea College of Arts και παράλληλα με τις σπουδές τις συνδύασε ταξίδια αρχιτεκτονικού περιεχομένου και πήρε μέρος σε workshops στο Πεκίνο, σε ανάπλαση χωριού στην Ιαπωνία , στην Βολιβία, στην Χιλή , στην Ινδία και στο Μπαγκλαντές .Τώρα εργάζεται στο K-Studio στην Αθήνα .

Έχει πάρει μέρος σε διάφορες αρχιτεκτονικές εκθέσεις όπως της CREAID Greece (2016) και συνεχίζει να πέρνει μέρος σε εκθέσεις ανεξαρτήτως της καθημερινής της απασχόλησης.

Project για τα οποία συνεργάστηκε με άλλους καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες στην διάρκεια του επαγγελματισμού της, έχουν βραβευθεί και δημοσιευτεί στον διεθνή τύπο όπως το West Kowloon Cultural District, Thames Estuary, Kuwait International Airport, Oceanwide Project Tower, Cuba Ballet Stage και άλλα.
 

Επικοινωνία:

τηλέφωνο: 6937427000
e-mail: nmarkantonatou@gmail.com


Γιάννος Μέξης ('12)
BArch,RIBA Part 1,Kent School of Architecture
MArch TU Delft (Master of Science Architecture, Urbanism and Building Sciences)

Ο Γιάννος Μέξης αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη το 2012. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο University of Kent (UK) απ’ όπου αποφοίτησε με Βachelor in Architecture το 2015. Από το 2016 συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο TU Delft (Ολλανδία). Κατά τη διάρκεια του Bachelor, τα καλοκαίρια έκανε τη πρακτική του στο αρχιτεκτονικό γραφείο Κ.Κυριακίδης & Συνεργάτες όπου και εργάστηκε για ένα χρόνο αφότου αποφοίτησε παρακολουθώντας το σχεδιασμό και κατασκευή του Κτιρίου των Νέων Χειρουργείων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ενώ συμμετείχε στο σχεδιασμό και κατασκευή κτιρίου Εργαστηρίων της Αμερικάνικης Σχολής Κλασσικών Σπουδών καθώς και στην επέκταση (Μουσείου) της Γενναδίου Βιβλιοθήκης.
Το 2016 ολοκλήρωσε τα δύο πρώτα του επαγγελματικά project, διαμέρισμα στον Άλιμο και πολυκατοικία στο Μέτς.

Επικοινωνία:

e-mail: yiannnosmexis@gmail.com
www: yiannos-mexis.squarespace.com


Ντορέτ Παναγιωτοπούλου ('05)
Η Ντορέτ Παναγιωτοπούλου είναι αρχιτέκτων, ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιστορία του Πολιτισμού και της Τέχνης (Warburg Institute, University of London), έχοντας σπουδάσει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο Αρχιτεκτονική (Architectural Association School of Architecture). Έχει εργαστεί στο αρχιτεκτονικό γραφείο Hopkins Architects στο Λονδίνο, στο Re-Activate Athens (Urban-Think Tank), μια πρωτοβουλία της Σχολής Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινσιτούτου Τεχνολογίας ETH της Ζυρίχης και του Ιδρύματος Ωνάση, στον ερευνητικό οργανισμό Forensic Architecture στο πανεπιστήμιο Goldsmiths στο Λονδίνο κ.α. Η διπλωματική της θεωρητική εργασία και σχεδιαστική πρόταση Parthenon Controversies δημοσιεύτηκε προσφάτως στο βιβλίο Rituals and Walls: The Architecture of Sacred Space (AA Publications, 2016).

Μαρίνα Σταμπολή ('97)
Αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη το 1997. Σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με εμβάθυνση στον τομέα «Αρχιτεκτονικής γλώσσας, επικοινωνίας και σχεδιασμού».
Από το 2002 εργάζεται στη Μελετητική Εταιρεία «ΜΕΑΣ Α.Ε. – Σ. Βώκος – Π. Πετρακόπουλος – Ε. Διγώνης & Συνεργάτες». Τα σημαντικότερα έργα στα οποία έχει συμμετάσχει είναι: Παιδικός σταθμός του Ολυμπιακού Χωριού, Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Αγίου Κοσμά, Μουσείο Διδυμοτείχου, Σταθμοί Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθήνας, Κτίρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Βόλου, Νέο Μουσείο Ακρόπολης, Ερευνητικό Κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Μουσείο Βιομηχανικής Ιστορίας και Τουριστικής Προβολής Μετσόβου.
Το 2015 είχε τη χαρά να σχεδιάσει έναν χώρο στη Σχολή Μωραΐτη, το moraitis blast lab, όπου και διδάσκει αρχιτεκτονική σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, με το πρόγραμμα blast architecture.

Επικοινωνία:

τηλέφωνο: 6973785279
e-mail: ar97006@gmail.com
facebook: Marina Stamboli


Μυρτώ Στενού ('03)
Η Μυρτώ Στενού εργάζεται ως αρχιτέκτονας στην Αθήνα και παράλληλα είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έζησε για τρία χρόνια στην Λωζάννη συνεργαζόμενη με σημαντικά αρχιτεκτονικά γραφεία όπου ασχολούταν κυρίως με το σχεδιασμό κατοικιών στις Άλπεις αλλά και με κτίρια γραφείων, νοσοκομεία και καταστήματα σε όλη την γαλλόφωνη Ελβετία. Αποφοίτησε πρώτη από το μεταπτυχιακό της με τίτλο «Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός» στο ΕΜΠ, στη διάρκεια του οποίου είχε τιμηθεί με δύο υποτροφίες αριστείας. Σήμερα, παράλληλα με την ενασχόλησή της ως ελεύθερη επαγγελματίας, συνεχίζει την ήδη τριετή της πορεία ως βοηθός καθηγητή στην Αρχιτεκτονική Σχολή των Αθηνών και συγκεκριμένα στα εργαστήρια της Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης. Επίσης, σπούδασε στο Παρίσι στην Ecole Nationale Supérieure d’Architecture la Villette. Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις σχέσεις μεταξύ αρχιτεκτονικής, κοινωνιολογίας και οικονομίας υπό το πρίσμα της φυγής από το αστικό κέντρο. Κατασκευαστικά εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και την επίβλεψη κατοικιών στον αστικό ιστό και το νησιωτικό περιβάλλον.

Επικοινωνία:

τηλέφωνο: 6973512939
e-mail: myrtostenou@gmail.com


Δημήτρης Σωτηρόπουλος ('05)
Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος είναι Αρχιτέκτων κάτοχος διπλώματος Βachelor of Science από το Πανεπιστήμιο του Bath της Αγγλίας και διπλώματος Master of Science από την Σχολή Αρχιτεκτονικής του πανεπιστημίου TU Delft της Ολλανδίας και ειναι κάτοχος αδείας ασκήσεως επαγγέλματος ARB στην Αγγλία και την Ολλανδία. Η διπλωματική του εργασία με θέμα ένα καινούριο αστικό μοντέλο για την πόλη των Αθηνών, επελέγη να εκπροσωπήσει το ΤU Delft στο Αrchiprix student competition . Ο Δημήτρης έχει εργαστεί στην Ελλάδα στην ISV architects and associates και το 2009 σχεδίασε και επίβλεψε την κατασκευή μιας εξοχικής κατοικίας στα Καλάβρυτα. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται στο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners στο Λονδίνο όπου ασχολείται με έργα μεγάλης κλίμακας στην Αγγλία, στο Λουξεμβούργο και στο Ισραήλ.

Μιχάλης Τζανίδης ('10)
Ο Μιχάλης Τζανίδης είναι γεννημένος στην Αθήνα το 1992. Αποφοίτησε από την σχολή Μωραΐτη το 2010, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από νεαρή ηλικία ασχολείται με σχεδιαστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και πλέον ως τελειόφοιτος ασχολείται με την αρχιτεκτονική τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και επαγγελματικό επίπεδο στην Αθήνα αλλά και στην Μαδρίτη. Στην παρούσα φάση ολοκληρώνει την ερευνητική του εργασία που αφορά την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και των παραδοσιακών συνόλων της Ελλάδας. Στόχος του είναι μέσω της αρχιτεκτονικής να αξιοποιήσει τις ικανότητες του και να συνεργαστεί με ανθρώπους από διαφορετικά σημεία του κόσμου.

Φίλιππος Φιλιππίδης ('03)
Ο Φίλιππος Φιλιππίδης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην αρχιτεκτονική από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης , αφού προηγουμένως έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Λονδίνο . Το 2013 ίδρυσε το continuous[i]nputs, όπου ασχολείται με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την έρευνα, εστιάζοντας στα αυτό-δημιουργούμενα συστήματα και στις μη-γραμμικές αλγοριθμικές διαδικασίες παραγωγής αρχιτεκτονικής, καθώς και στην συνεργασία της επιστήμης των καινοτόμων υλικών με τον ψηφιακό σχεδιασμό. Επαγγελματικές συνεργασίες του περιλαμβάνουν τους ecoLogicStudio , Robofold και Acconci Studio στη Νέα Υόρκη . Η δουλειά του έχει εκτεθεί και δημοσιευθεί διεθνώς . Ο Φ.Φιλιππίδης ζει στο Λονδινο, εργάζεται στους Foster + Partners και παράλληλα διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Brighton.

Χορηγοί

 

Υποστηρικτές